dimecres, 29 de juliol del 2009

Nous blocs

Avui puc donar per enllestits els dos blocs que tenia pendents:
1. Dedicat al llibre Los misterios del señor Burdick: hi podeu trobar les il·lustracions del llibre i una biografia de l'autor, Chris Van Allsburg. Podem suggerir a l'alumnat que imaginin, expliquin, escriguin... la història que els suggereix cada il·lustració. Després es pot fer el recull de la manera que més us convingui, en el bloc, gravacions orals, exposició d'escrits a la biblioteca, representacions teatrals...
http://escritsburdick/blogspot.com

2. Matematura: el treball de recerca sobre literatura i matemàtiques. En aquest bloc ja en tenieu un tastet, per si algú en vol més, podeu triar i remenar en tot el recull.
http://matematura-e3/blogspot.com

Que vagi de gust!

divendres, 24 de juliol del 2009

Música i tradició oral

En una classe del màster es va parlar de refiló del disc de la Lídia Pujol, Els amants de Lilith després d'escoltar-lo, crec que és un disc prou interessant per treballar el folklore oral amb gent de secundària....
La web de la Lídia Pujol presenta aquest àlbum dient:
És el segon treball en solitari. Reuneix cançons populars de transmissió oral recollides als pobles de Catalunya, València i Balears: Parlen de dones ultratjades i dones que ultratgen, dones que estimen fins la mort i encara més enllà, dones poderoses i dones dèbils. Un exhaustiu treball d'investigació que aprofundeix en el cantó més obscur i extraordinari de l'ésser humà: amor pasional, incest, violació i assassinat.
Una mostra de les lletres:


dimarts, 21 de juliol del 2009

Pujar arxius PDF

En el curs de Rosa Sensat, vaig prometre que faria un post de l'enllaç on s'explica d'una manera molt clara com pujar arxius PDF al bloc, a mi m'ha estat de molta utilitat, espero que a vosaltres també. La web és de César Pinto.

dimecres, 15 de juliol del 2009

Poesia al Fnac

Quina sort poder començar les vacances amb un recital de poesia a càrrec de l'Andreu Galan i Martí on ens ha fet un tastet dels seus poemes recollits en ¡Qui no sap riure no sap viure!, llibre que aviat podrà veure la llum.
Els protagonistes del recital han estat les enverinalles, la princesa Caterina, l'arbre imaginari l'aranya Pissiganya i el fantasma Pixallits.

L'aranya Pissiganya

¡Pissi-pissiganya, sóc una aranya,
i faig teranyina amb molta manya!
La ronya m'apanya si banya el meu lloc
per fer-me una xarxa de seda i horrors.
I sé que per casa s'hi pot passejar
si ningú no agrana ni torca la pols.
Penge del sostre molt subtilment,
i això bé que ho sé, no alegra la gent...
Allà daalt espere algun desvagat
s'acoste al meu jaç i hi quede enganxat.
Mosquits bufanúvols, o mosques del vi,
tots ells sense treva, seran el meu plat.

De tota mestressa sóc gran maldecap.
¡La pols els molesta! ¡Xe, quin destrellat!

diumenge, 5 de juliol del 2009

Escola d'Estiu Rosa Sensat 2009

Demà en la 4a sessió del curs Fem un bloc per a la biblioteca escolar, el bloc de la Biblioteca Marta Mata de l'escola Orlandai i el bloc Quatre petites cantonades hi seran presents.
Parlarem del bloc com a mitjà de difusió, presentarem els dos blocs i acabarem compartint idees amb l'alumnat.