diumenge, 29 de gener del 2012

Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP)

El dia 30 de gener es celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP),
Si voleu saber el perquè d'aquesta diada podeu llegir l'article de Llorenç Vidal , promotor d'aquesta iniciativa:
 d'aquests article jo en destacaria...

…el Día Escolar de la No-violencia y la Paz, fundado en 1964 y que, con más de cuatro decenios de continuidad, se nos presenta cada 30 de enero, aniversario del asesinato de Mahatma Gandhi, con un triple propósito:
1.    Ser una llamada a cada uno de nosotros para que nos autoeduquemos en y por el amor universal, la no-violencia y la paz, ya que para poder educar a los demás primero hemos de educarnos a nosotros mismos, puesto que el amor, la no-violencia y la paz exteriores, para ser auténticas deben ser fruto del amor, la no-violencia y la paz interiores.
2.    Ser una llamada a los educadores de todas las ideologías para que en sus escuelas, institutos y facultades se practique anualmente la jornada y se eduque de una manera continuada y permanente en y por el amor universal, la no-violencia y la paz.
3.    Ser una llamada a las familias, a las escuelas y a la sociedad para que, superando viejos prejuicios, se transformen en escuelas de educación en y por el amor universal, la no-violencia y la paz...

5 idees per treballar a l'escola:
- parlar de Mahatma Gandhi ja que aquest dia es l'aniversari del seu assassinat


- fer un recital de poesia, en el bloc Poesia Infantil i Juvenil hi podeu trobar un recull de poesies sobre la pau (Gràcies Sàlvia els teus reculls són fantàstics!)

- llegir algun llibre com els que ens suggereixen a la Biblioteca Pública Iu Bohigas

- ensenyar nous jocs per a les hores de pati sobre cooperació, pau i resolució de conflictes

- escriure la paraula pau en diversos idiomes
pau en 71 idiomes

dilluns, 16 de gener del 2012

Xerrades ciència

Crec que val la pena anar a aquestes conferències, segurament ens donaran algunes idees per poder dinamitzar part del fons de ciència de la nostra biblioteca escolar.


CICLE DE CONFERÈNCIES DE CIÈNCIA I LITERATURA

Des de la biblioteca Artur Martorell i la Xarxa de biblioteques Escolars de Barcelona juntament amb el programa de Cultura Científica de l’Institut Municipal d’Educació volem oferir a tots els docents de primària i secundària i a tots els responsables de biblioteques escolars un cicle de conferències sobre CIÈNCIA I LITERATURA. Una mostra de com la ficció (còmic, cinema, literatura...) pot servir per l'ensenyament-aprenentatge i la divulgació de la ciència i la tecnologia.
- A la lluna...amb en Tintín: ciència i còmic, a càrrrec de Manuel Moreno, doctor en ciències físiques. Dimarts 7 de febrer a les 6 de la tarda.
- Literatura i matemàtiques: connexions i oportunitats educatives, a càrrec de Claudi Alsina, doctor en matemàtiques. Dimarts 13 de març a les sis de la tarda.
Lloc: Biblioteca Artur Martorell, plaça d'Espanya 5.
Cal inscriure's al correu imebatenció@bcn.cat o bé trucant al telèfon 934023663.
Enllaç díptic informatiu


dimarts, 10 de gener del 2012

Préstec de llibres

Us desitjo un feliç any nou amb una molt bona notícia.
Coneixeu CePSE ?. Si el coneixeu ja sabeu de que us parlo, i si no, ja és hora que hi doneu una ullada i us aprofiteu del préstec de lots de llibres que pot fer a centres d'ensenyament....
Si voleu iniciar un club de lectura en el vostre centre, aquesta és una oportunitat que no us podeu perdre.

De la seva web solament esmento el que us pot interessar:

Servei de préstec als centres educatius i penitenciaris. És un servei de suport a les biblioteques dels centres educatius i penitenciaris a través de la biblioteca pública. La CePSE ofereix lots de documents per donar suport a les seves activitats i/o les necessitats de públics específics. El funcionament del servei es caracteritza per:
  • La sol·licitud d'aquests lots l'ha de fer el centre a través del formulari de petició.
  • El termini del préstec és de 3 mesos, però pot ser més llarg si no hi ha reserva prèvia d'una altra biblioteca.
  • La tramesa dels lots (anada i tornada) es fa a través d'un sistema de valisa a la biblioteca pública comarcal i els centres cal que ho recullin a la biblioteca.
Entreu, remeneu, trieu i demaneu entre els lots de llibres que tenen disponibles:

Llengües no oficials parlades a Catalunya
Aprenentatge de la llengua
Suport a les biblioteques escolars dels centres d'ensenyament
Activitats de foment de la lectura
Temàtics
Per a persones amb dificultats visuals o de comprensió lectora

Bon any i bones lectures compartides!